-2-2-e1589052343268

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 επανέρχονται οι μαθητές στο σχολείο μας μέχρι τις 12 Ιουνίου. Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται ακολουθώντας πιστά  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

  1. Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες τα παιδιά πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής όπως:
  • Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας ή του φιλικού περιβάλλοντος.
  • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  • Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.
  • Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.
  1. Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο δεν λειτουργεί κυλικείο λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19. Πρέπει οι μαθητές να εφοδιάζονται από το σπίτι με νερό και φαγητό.
  2. Συζητήστε μαζί τους και ενημερώστε τα παιδιά σας να μην ανταλλάσσουν – δανείζονται αντικείμενα όπως στυλό, μολύβια, γόμες, χρήματα, βιβλία , υλικά μαθημάτων κλπ, με τους συμμαθητές τους ή τους καθηγητές τους. Καλό είναι να έχουν μαζί τους απολυμαντικό, υγρά μαντηλάκια, καπέλο για τον ήλιο (ειδικά για την ώρα της γυμναστικής και του διαλείμματος).

         (Παρατήρηση: τα σχολικά βιβλία πρέπει να τα διατηρήσουν γιατί θα αξιοποιηθούν την             επόμενη σχολική χρονιά).

  1. Να κρατούν απόσταση 1,5 μ. από τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και στο προαύλιο του σχολείου, καθώς και έξω από αυτό.
  2.  Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από δύο εισόδους. Η Γ΄ τάξη και το Α1 τμήμα θα εισέρχονται από την πρώτη κεντρική πόρτα, ενώ η Β΄ τάξη και τα τμήματα Α2 και Α3 από την δεύτερη κεντρική στο τέλος του κτιρίου. Οι μαθητές, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα πηγαίνουν κατευθείαν στα τμήματά τους, τα οποία έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Προτείνουμε να μην προσέρχονται πολύ νωρίτερα από την ώρα έναρξης των μαθημάτων που είναι στις 8.10 π.μ. Πάντα κατά την είσοδό τους στην τάξη θα πλένουν τα χέρια τους με απολυμαντικό που υπάρχει στην είσοδο της αίθουσας.
  3. Τα τμήματα των τάξεων έχουν χωριστεί στα δύο αλφαβητικά.   Οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. (έχουν σταλεί αναλυτικά οι καταστάσεις στους γονείς).
  4. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυε και πριν τη διακοπή των μαθημάτων, ενώ τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά για κάθε υπο-τμήμα.  Οι μαθητές θα βγαίνουν στο διάλειμμα με σειρά, τηρώντας τις αποστάσεις, ενώ κάθε τμήμα θα έχει διαφορετικό χώρο στο προαύλιο.
  5. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο. Επειδή είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τα μέτρα ασφάλειας, τα κινητά δεν θα φυλάσσονται στο γραφείο της Διευθύντριας.
  6. Οι δύο πρώτες ώρες της 1ης και 2ης ημέρας λειτουργίας του σχολείου θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των μαθητών σε κανόνες υγιεινής και θα γίνει συζήτηση για τη διαχείριση του COVID-19 στο σχολείο.
  7. Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα συνεχίσουν κανονικά ως το τέλος με το ισχύον πρόγραμμα.
  8. Τέλος, επειδή στους χώρους των γραφείων των εκπαιδευτικών επιτρέπεται η παρουσία ως 5 ατόμων, για οποιαδήποτε ενημέρωσή σας όσον αφορά απουσίες, βαθμολογίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να στέλνετε mail στο σχολείο ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά.Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και την κατανόησή σας

    Η Διευθύντρια

    Γιώτα Κολυβοδιάκου